РОЖЕНСКИ МАНАСТИР - САНДАНСКИ

Програма:

Поаѓање на 11.03.2018 во утринските часови.Заминување за Рупите-посета и разглед на гробот на баба Ванѓа.Потоа го посетуваме Мелник-најмалиот град во Бугарија.Посета на познатата Кордопулова Куќа,во која за време на Отоманската Империја се криеле комитите со своите чети;дегустација на Мелничко вино.Поаѓање кон Роженскиот Манастир,каде се наоѓа и гробот на Јане Сандански.Заминување за Сандански.Разглед на градот и слободно време за прошетка и шопинг.Поаѓање за Македонија во попладневните  часови.

 

                                                                        Цена:750 ден.                                               

 

Во цената  на аранжманот  е вклучено:

- Превоз  со  туристички автобус  на  дадената  релација;

- Водство и организација на програмата.

 

Во цената на аранжманот не е вклучено:

- Патничко и здравствено осигурување – 100 ден

 

Општи напомени :

 - За ова патување важат општите услови на СКТМ и ТА Сафари.