СОФИЈА

1 ден  30.12.2017( сабота )  Скопје/Штип – Софија

Поаѓање за Софија во 05.00 часот од Штип ,паркинг пред Новата Пошта,   од Скопје  во 06.00ч  паркинг пред хотел ВИП. Дневно  патување до  со попатни паузи за одмор и  царински формалности. Пристигнување во  Софија, организран разглед на градот – Катедралата Александар Невски, Националниот Тетар – Иван Вазов, Руската црква Св. Никола,  Црквата Св. Софија, ЦУМ. Сместување во хотел.  Слободно време. Ноќевање.

2 ден  31.12.2017 ( недела ) Софија 

Појадок. Слободен ден за индивидуални активности. Можност за прошетка низ најпозната улица во Софија – Витоша. Одмор и подготовка за новогодишна вечера, можност за факултативна посета на дикотека во Студенски Град - Софија. Ноќевање.

3 ден  01.01.2018 ( понеделник )  Софија - Штип/Скопје

Појадок. Поаѓање за Маедонија со попатна  посета на големите шопинг центи IKEA, RING MАLL. Поаѓање за Македонија во попладневните часови. Пристигнување во Македонија во доцните вечерни  часови.

 

                                                  ЦЕНА 4.900,00 денaри

 

Во цената на аранжманот е вклучено:

- превоз со туристички автобус

- појадок во режија на агенцијата - првиот ден

- 2 ноќевање со појадок во хотел  3* во Софија

- разглед на Софија со претставник од Агенција  

- водство и организација на програмата со лиценциран придружник

  Во цената на аранжманот не  е вклучено:

- туристичка такса за во хотел – 2 евра  (задолжителна доплата во агенцијата во денарска противредност)

- новогодишна вечера на 01.01.  во дискотека  во Студенски Град – 20 еур –  со вклучен превоз до дискотеката

o   (влезница, 1 пијалок, кетеринг, вода + чаша шампанско )

- патничко осигурување – 100,00 денари (задолжително)

Општи напомени :

- ТА Сафари  го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 7 дена пред поаѓање.

- За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавнитезгради, институции или културни споменици, освен ако тоа не е посебно нагласено во програмата.

- Во случај на доцнење на автобусот поради временските услови , вондредни услови во сообраќајот, прекумерни задржувања на границите, расипување на истите или слично, организаторот на патувањето нема одговорност за евентуалните настанати задоцнувања.

- Пасошот треба да важи минимум 3 месеци пред истек на неговата валидност од планираниот датум на враќање

Рок на пријавување до 15.12.2017

Важат  општите  услови за  патување на Т.А. Сафари  и  СКТМ